Skip to main content

8  maart, vrouwendag

“Ik draag deze vrouwendag en de eerste editie van “She Talk” op aan mijn meter. Het is mijn postuum eerbetoon en dank je wel aan de meest mondaine vrouw in mijn leven.”

8 maart, vrouwendag, dit jaar zet ik een aantal bijzondere vrouwen uit mijn omgeving in de kijker die op mij een enorme indruk hebben gemaakt het afgelopen jaar. Omwille van hun positivisme, hun moed, hun durf, hun drang en goesting, hun schone verschijning, … omwille van wie ze zijn.

Maxime Gielen, Jessie Olyslagers, Ilse Dalemans en Melanie Beyen, 4 knappe dames die me hebben begeesterd en me moed gaven als het nodig was.

En van één vrouw in het bijzonder, mijn meter Cecile Vanstiphout heb ik op 20 november 2020 afscheid moeten nemen. Zij was mijn schoonbeeld, mijn voorbeeld, mijn toonbeeld.

Ik draag deze vrouwendag en de eerste editie van “She Talk” op aan mijn meter. Het is mijn postuum eerbetoon en dank je wel aan de meest mondaine vrouw in mijn leven.

Als klein meisje bleef ik vaak bij haar slapen. Dan kreeg ik ontbijt op bed, mocht ik op haar hoge hakken paraderen en showen met haar boa en galajurk. Ze bracht me zelfgemaakte aardbeienconfituur op internaat, ze nam me mee naar aperitiefconcerten, onderwees me over de kunstenaar Rik Wouters. Ze schiep zelf prachtige kunst met houtskool op doek of aan de piano.

Ze was een luisterend oor in moeilijke tijden, een strenge mentor ook. Ze was misschien wel de knapste vrouw van Houthalen. Ze was dapper en grappig en altijd goed geluimd.

Ik ben zo dankbaar voor onze geweldige tijd samen. Ze was heel trots op mij en ik op haar.

Mijn lieve meter, voor altijd in mijn hart.

Nele Lijnen

thumb She Talk magazine editie vrouwendag 1 1

Je kan de eerste editie bekijken/downloaden via deze link (PDF)