Skip to main content

Aanpak

Bij You Talk draait alles om het begeleiden van jouw uitdaging naar zelfverzekerd spreken. Mijn aanpak is opgebouwd rond de Comfortable Storytelling-methode die ik persoonlijke ontwikkelde. Deze methode helpt je om vanuit spreekdurf naar spreekcomfort te groeien, en uiteindelijk je spreekkracht te vinden.

Laat me je vertellen hoe dit werkt, met een persoonlijke touch en een vleugje humor.

Comfortable Storytelling-methode

De Comfortable Storytelling-methode is mijn speciale aanpak. Het idee is eenvoudig: vanuit durf ontstaat comfort en vanuit comfort groeit kracht. Net als een boom die vanuit sterke wortels (spreekdurf) een stevige stam (spreekcomfort) opbouwt, om uiteindelijk prachtige bladeren (spreekkracht) te laten bloeien. Daarbij werk ik evidence-informed en gebruik ik de polyvagaaltheorie, die gebaseerd is op de werking van ons autonome zenuwstelsel. Dit zit allemaal verweven in de comfortable storytelling-methodiek.

Deze methode kan modulair worden toegepast, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Of je nu een belangrijke presentatie hebt, een sollicitatiegesprek, een netwerkbijeenkomst of een online meeting – ik help je om je verhaal op de beste manier te vertellen.

 

Spreekdurf

Laten we eerlijk zijn, spreken in het openbaar kan behoorlijk eng zijn. Die knikkende knieën en trillende handen, we kennen het allemaal. Maar spreekangst loslaten en spreekdurf verwelkomen is mogelijk. Hoe? Door te werken aan je authentieke stem en die interne angsten stap voor stap aan te pakken.

Denk aan de angst om te falen, de angst om beoordeeld te worden of gewoon de angst om in de spotlights te staan. Samen zorgen we ervoor dat je niet langer verlamd raakt door deze angsten. We focussen op wat je durft en niet op waar je bang voor bent. Stap voor stap begeleid ik je, zonder je te overladen met theorie. We gaan direct aan de slag, in een veilige en ontspannende omgeving.

Waarom willen mensen met mij samenwerken op dit gebied?

  • Ze willen samenwerken met iemand die hun spreekangst begrijpt.
  • Ze willen buiten hun comfortzone leren stappen.
  • Ze willen kunnen oefenen in een veilige omgeving.
  • Ze willen hun zenuwen meer onder controle houden.
  • Ze willen zich goed voorbereiden en oefenen voor een specifiek moment.

 

Spreekcomfort

Zodra je spreekdurf hebt gevonden, is het tijd om comfortabel te worden op dat podium. Dit gaat verder dan alleen visual storytelling; het draait om een holistische benadering waarbij je inhoud, mentale voorbereiding en lichamelijke comfort samenkomen.

Hoe bouw je een goed verhaal op? Welke hulpmiddelen kun je gebruiken zoals mindmaps of geheugenpaleizen? En hoe ga je om met die vervelende black-outs, concentratieproblemen of een droge mond? Samen werken we aan al deze aspecten, zodat je met meer gemak en zelfvertrouwen kunt spreken.

Wat zoeken mensen hier in een samenwerking?

  • Ze willen een sterk verhaal kunnen opbouwen.
  • Ze willen zich meer op hun gemak voelen tijdens het spreken.
  • Ze willen hun zenuwen meer onder controle houden.
  • Ze willen leren hoe ze kunnen omgaan met fouten.
  • Ze willen leren hoe ze hun stem beter kunnen gebruiken.


Spreekkracht

Nu komt het mooiste deel: spreken met kracht. Dit betekent dat je vanuit je innerlijke kracht spreekt, overtuigend en inspirerend. Je maakt echt verbinding met je publiek en zorgt ervoor dat je resultaten boekt op jouw unieke manier.

We gaan werken aan je geloofwaardigheid, je lichaamstaal en hoe je echt connectie maakt met mensen. Het doel is dat je publiek geboeid blijft luisteren en geïnspireerd raakt door jouw verhaal.

Wat willen mensen hier bereiken?

  • Ze willen groeien als spreker en hun volgende stap zetten.
  • Ze willen anderen inspireren.
  • Ze willen leren omgaan met onverwachte uitdagingen op het podium.
  • Ze willen een diepgaande connectie krijgen met hun publiek.
  • Ze willen vol zelfvertrouwen bouwen aan hun toekomst.

En jij? Ben jij klaar om sprankelend te spreken?
Stuur me vandaag nog een mail voor vrijblijvende info 

Bekijk de verschillende formules:

Groepssessie

prijs op aanvraag

Waarop je je individueel kan inschrijven en waar nog max 5 willekeurige andere personen aan deelnemen.

Deze sessie duurt ongeveer 3 uur.

Hasseltsebaan 109/3 – 3940 Hechtel-Eksel

Individuele sessie

prijs op aanvraag

Dit is een intensieve 1 op 1 training op maat. Om je voor te bereiden op een specifieke presentatie, een speech, een sollicitatie, …

Deze sessie duurt ongeveer 3 uur.

Hasseltsebaan 109/3 – 3940 Hechtel-Eksel

Vlogdurf sessie

prijs op aanvraag

De nieuwste technologie maakt het voor heel veel mensen mogelijk en makkelijk om zelf “televisie” te maken. Altijd stiekem van gedroomd maar nooit durven dromen dat het ook echt kan? Bij You Talk leer je de kneepjes van het vak met professionele apparatuur.

Een intensieve 1 op 1 training met uitgebreide tips, oefening, bespreking, oefening, verbetering ... hoe vanzelfsprekend en spontaan het in vlogs of op televisie allemaal mag lijken: voorbereiden en oefenen, oefenen, oefenen is de sleutel van het succes.

Deze sessie duurt ongeveer 3 uur.

Hasseltsebaan 109/3 – 3940 Hechtel-Eksel

In de prijs zit de training, koude of warme dranken, een houvast en een handboekje inbegrepen
De sessies kunnen indoor of outdoor gegeven worden, afhankelijk van het weer